Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
18.09.2006 21:03 - "Необикновени хора "
Автор: ravia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1300 Коментари: 2 Гласове:
0



"Необикновени хора "

"       Защото християните не се различават от другите хора нито по родина, нито по език или племе. Те не населяват собствени градове, не говорят на специален език и не водят отшелнически живот. Учението им не е било съставено от хрумване или от някой остроумен човек. Те населяват гръцки и чуждестранни градове, както съдбата им е определила.. Тяхното облекло, храна и начина им на живот се определя от традицията на страната в която живеят.При това всеки ден те го изживяват по един чудесен, сигурен и пълен с изненади начин. Те живеят в своите отечества, но като чужденци. Като граждани те споделят всичко с другите, но като чужденци.За тях всяка чужда страна им е родина и всяка родина им е чужда. Те се женят и имат деца, като всеки, но не изоставят новородените деца. Те имат обща трапеза, но не и общо легло. Те живеят "в плът", но не " по плът ". Те живеят на земята но са граждани на небесата. Те спазват постановените закони, но с начина си на живот даже и ги превъзхождат. Те обичат всички, но биват преследвани от всички.Те са неизвестни, биват проклинани и убивани, но по този начин пращани към живот. Те са бедни, но правят много хора богати. Те страдат от недоимък на всичко, но и от всичко имат в изобилие. Те биват мразени, но в умразата биват прославяни.

    Те биват обвинявани, но при все това считани за праведни. Те биват притеснявани, но те благославят. Те биват обиждани, но показват почет. Те правят добро, но биват наказвани като престъпници. Те биват осъждани на смърт, но все пак се радват, като че ли биват възкресявани за живот. Юдеите враждуват срещу тях, като с чужденци, гърците ги преследват, те обаче приемат вражеското отношение с любов.

    И за да кажа всичко това на кратко:

Tова което е душата в тялото, това са християните в света. Както душата е над всички части на тялото, така са християните разпостранени из всички градове на света. Душата живее в тялото, но не произхожда от тялото; така и християните живеят на света, но не са от света.

( От едно анонимно писмо до Диогнет, може би от 2 столетие след Христа )

 



Тагове:   необикновени,


Гласувай:
0



1. eti - И тогава не е било вярно
18.09.2006 22:29
и днес не е вярно. И сред всички религии има и такива "праведници" и "мърша"
цитирай
2. slavei - Да
19.09.2006 00:53
наистина християните са необикновени хора. Защото, само за един необикновен човек, могат да бъдат изречени и са изречени в днешно време, следните думи:
"Ако, всички хора бяха като християните, раят щеше да бъде на земята."
цитирай
Търсене